Welkom

 Van harte welkom in "Le Paradis Bleu I", een   zeer bekoorlijke vakantiewoning,  met strikt privé zwembad en zicht op zee. Het huis ligt op slechts enkele meters van 'Le paradis bleu II.'  Het  huis is  uitermate geschikt voor  een gezin met 2 tot 3 kinderen of voor 2 koppels. In het Zuiden leeft men buiten en dus is, geheel in de Provençaalse sfeer, het ruime terras dat uitgeeft op het zwembad het pronkstuk van de woning.

 

Entre mer et nature

 "Entre mer et nature" is zeer terecht de slogan van de toeristische dienst van het onvolprezen kuststadje La Londe les Maures.Entre mer et nature
 
Bij het ontbijt vanop het terras zie je in de verte de Middellandse Zee en links en rechts de groene natuur. Het huis ligt op het Domaine de Valcros, dat gebouwd is tegen de flanken van het Massif des Maures. De prachtige natuur van het Massif, de schilderachtige stranden Pèlegrin en Argentière van La Londe, het mondaine St Tropez, het betoverende Bormes les Mimosas, de paradijselijke eilanden Porquerolles en Port Cros  en ga zo maar door : vanuit Le Paradis Bleu ligt voor ieder wat wils binnen handbereik.

 

 

Appellation Controlée La  Londe                                      

La Londe heeft overigens een zeer bijzonder micro klimaat en terroir, ideaal voor de wijnbouw. Het stadje kan terecht uitpakken met haar wijnen, waaronder meerdere erkende Cru Classé wijnen, en wijnbouwers. Deze laatste zijn bijzonder fier dat vanaf de oogst van 2008 hun wijnen het kwaliteitslabel "Appellation Controlée La Londe" mogen dragen. Op de weg van La Londe naar de Mas rijdt U trouwens door de wijngaarden van Chateau Maravenne waar o.m. een prachtige rosé en een heerlijke rode wijn gemaakt wordt en dat zeker een bezoek met wijndegustatie waard is.

 

Et pour les sportifs Sportieve gasten

Ook de sportievelingen komen ruimschoots aan hun trekken. Niet alleen is de Mas de la Chesnaie voorzien van een ruim gemeenschappelijk zwembad, twee gloednieuwe tennisterreinen en tafeltennis, jeu de boules terreinen .
Het Domaine de Valcros is in golfmiddens zeer populair om haar bekende "GOLF DE VALCROS". 
De Port de Miramar zal dan weer alle liefhebbers van watersporten, en niet in het minst van diepzeeduiken doen watertanden.
Voor wandelaars is er uiteraard het Massif, maar iedere wandelaar moet zeker de prachtige wandeling langs de kust in de richting van Fort de Bregançon gedaan hebben.
Fietsers zullen de mountainbikeroutes in het Massif verkennen, de route via de Col de Babaou, de Col de Gratteloup en het prachtige Collobrières is een droom voor elke wielertoerist. Met de kinderen is het ruime beveiligde fietspad langs de kust een echte aanrader.

De volgende bladzijden zijn bedoeld voor U !   U maakt er kennis met huis en omgeving en U verneemt onder welke voorwaarden U een welverdiende vakantie kan doorbrengen als onze gewaardeerde gasten.

"Cette route mène au paradis", zegt de wegwijzer ter hoogte van Chateau Maravenne. Wedden dat U met ons van mening bent dat alleen het woordje "bleu " ontbreekt ?

 Veel plezier !!


Frank en Monique Janssen - Van Baelen