Huis & omgeving

 INTERIEUR

Het huis zelf is voorzien van 2 slaapkamers. Verder is er een woonkamer met open keuken, een badkamer en een apart toilet.Ontbijten doen wij buiten onder de abri, naast het zwembad.De open keuken is volledig  uitgerust met Amerikaanse frigo, microgolfoven, traditionele oven, afwasmachine en Nespresso koffieapparaat.Slaapgelegenheid is er maximaal voor 6 personen; beide slaapkamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed en in de woonkamer staat bovendien een canapé-lit (bank om te vormen tot bed) .Alle kamers zijn voorzien van airconditioning. Bij ontvangst zijn de bedden volledig gedekt en zijn bad -en vaatdoeken voorzien.De badkamer is nieuw en  voorzien van douche en 1 wastafel; ook de wasmachine bevindt zich hier. In de woonkamer staat een houten tafel met 4 stoelen. Draadloos internet in heel de woning en op terras zorgt er voor dat contact kan houden met de wereld. Voor families met kleine kinderen kan er op aanvraag een babybed en een kinderstoel bij geplaatst worden.

 

BUITEN

Wellicht de grootste troef van het huis is het terras met zwembad. Dit is gericht op het zuiden en op de zon. De kleuren zijn typisch provençaals maar ook een vleugje Noordafrikaanse charme ontbreekt niet. Het terras is volledig overdekt en zeer ruim. Het is helemaal ommuurd en dus ook écht privé. Links bevindt zich een gezellig blauw smeedijzeren salon; rechts staat de “cuisine d’été” met ronde smeedijzeren tafel. Vanop het terras hebt U een prachtig zicht op de zee, terwijl links de groene natuur van het Massif des Maures te bewonderen is. Centraal in de tuin ligt het zwembad , rechts de “abri”, met grote tafel en stoelen in teakhout. Tuinmeubilair waaronder twee ligstoelen in smeedijzer is ruim voorzien. Het zwembad (25M² groot) is helemaal privé en uitsluitend ter beschikking van onze gasten; ’s Avonds zijn zwembad en tuin mooi verlicht om u helemaal in mediterranse sfeer te brengen. Een parkeerplaats hoort bij het huis en mag door de huurders gebruikt worden; het betreft  de parking net voorbij het huis, aan de rechterkant, de tweede parkeerplaats beginnende van rechts.Vanop de straat bereik je de woning via een 15 tal traptreden. 

 

DOMEIN                  

Geloof ons : niet voor niets zegt de wegwijzer ter hoogte van Chateau Maravenne op de weg naar Valcros : "Cette route mène au paradis". Les Mas de la Chesnaie is een lotissement/verkaveling op het grote Domaine de Valcros. Op de Mas is voor gemeenschappelijk gebruik voorzien een groot zwembad,(open tussen 1/06 en 30/09) ; 2 gloednieuwe tennisterreinen (met sleutel te bereiken), tafeltennis, diverse terreinen voor petanque, voetbalveldje in wit zand enz. Al deze gemeenschappelijke voorzieningen bevinden zich op 150 à 200 m van het huis

 

OMGEVING

In alle documentatie van de toeristische dienst van La Londe zal je de slogan “entre mer et nature” terugvinden.De ligging is eigenlijk niet beter samen te vatten. Het Domaine de Valcros ligt tegen de flanken van het Massif des Maures, een prachtig bosrijk gebied waar de wandelaar en mountainbiker ruimschoots aan zijn trekken komt.  De wijnliefhebber zal de prachtige wijnen van La Londe leren ontdekken. Telkens U de heuvel afdaalt , zal U genieten van de rit door de wijngaarden van chateau Maravenne, St André de Figuièire en andere (overigens absoluut aan te bevelen rode én rosé wijnen!) . Voor de zonneklopper zijn er de prachtig groene stranden van de Var op een kleine 10 km van de Mas. De stranden hebben het Europees kenmerk van de 'Blauwe Vlag' voor het kwaliteit van het water .De Plages Péllégrin en Estagnol, even verderop richting Fort de Bregançon, zijn echte pareltjes met veel schaduw en groen. Een absolute must zijn de eilanden voor de kust van La Londe : Porquerolles, Port Cros en Ile de Levant.  Paradijselijke stranden, magnifieke baaien en een wilde, ongerepte kust. Sensationeel om te ontdekken met de mountainbike of te voet ! De boot vertrekt 's morgens in de Port Miramar. Hier vindt ook de watersportliefhebber méér dan zijn gading. Er is zoveel te ontdekken en te bezoeken in de omgeving ! Het is onbegonnen werk dit hier te beschrijven. 

Voor een verdere verkenning van de omgeving vanachter uw PC stellen wij het volgende voor : de website van de toeristische dienst van La Londe (www.ot-lalondelesmaures.fr) is wellicht de meest volledige bron van informatie mbt de stad, zijn omgeving en zijn attracties. Op Google Earth kan even 'vliegen' naar “La Londe les Maures”. Rechts boven La Londe zie je het oranje bolletje dat als je het aanwijst met de muis de “Golf de Valcros” situeert : daar ligt het Domaine de Valcros met zijn golf waar ’s zomers bij watertekort in de bergen de everzwijnen komen grazen. Geef even in “La Londe les Maures, Mas de la Chesnaie” en Google Earth toont je waar de Mas ligt. Zoom dan even uit en ga naar de zee, klik de foto’s aan van de haven, de stranden enz. Vergeet niet ietwat naar rechts (richting Le Lavandou ) te gaan, in te zoomen en de foto’s van de stranden te bekijken. De wandelweg langs de stranden in de richting van Fort Brégançon (buitenverblijf van echtpaar Sarkozy-Bruni (!)) is onvoorstelbaar mooi.