Huis & omgeving

INTERIEUR

Het huis zelf is voorzien van 2 slaapkamers. Verder is er een ruime woonruimte met smeedijzeren tafel en 6 stoelen, een zitruimte/ TV hoek met sateliet TV ( TV Vlaanderen ) , een  open keuken, een badkamer en een apart toilet.. In de woning en op het terras is er een draadloos internetverbinding . De keuken is klein maar volledig uitgerust ( inductiekookplaat , Amerikaanse  frigo, afwasmachine, microcombi oven  ). Slaapgelegenheid is er maximaal voor 6 personen; beide slaapkamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed en in de zitruimte , die volledig kan afgelsdoten worden , staat bovendien een canapé-lit (bank om te vormen tot bed) . De zitruimte  en beide slaapkamers zijn voorzien van airconditioning. U wordt ontvangen in het huis met de bedden volledig gedekt en vaat - en handdoeken in ruime mate voorzien. Voor de service en het gebruik van bed- en badlinnen betaalt U 12 €/persoon. De badkamer is  voorzien van regendouche en 1 wastafel; er is ook een wasmachine /droogkast aanwezig.  Voor families met kleine kinderen kan er op aanvraag een babybed en een kinderstoel bij geplaatst worden.

 

 

BUITEN

Wellicht de grootste troef van het huis is het terras met strikt privé zwembad .Dit is gericht op het zuiden en op de zon. De kleuren zijn typisch provençaals.Het terras is deels  overdekt ,met een “cuisine d’été” en  een ruime tafel met 6 stoelen .De woning met terras is helemaal ommuurd en dus ook écht privé. Op het terras staat ook een grote barbecue. Vanop het terras hebt U een prachtig zicht op de zee, terwijl links de groene natuur van het Massif des Maures te bewonderen is. Centraal in de tuin ligt het zwembad ,. Tuinmeubilair is ruim voorzien. Het zwembad  is helemaal privé en ter beschikking van de gasten ;’S avonds is dit zwembad mooi verlicht, tesamen met de rest van de tuin.   U beschit over 1 parkeerplaats , deze mag  door de huurders gebruikt worden; Vanop de straat bereik je de woning via een 25 tal traptreden. 

 

DOMEIN                  

Geloof ons : niet voor niets zegt de wegwijzer ter hoogte van Chateau Maravenne op de weg naar Valcros : "Cette route mène au paradis".Les Mas de la Chesnaie is een lotissement/verkaveling op het grote Domaine de Valcros.Op de Mas is voor gemeenschappelijk gebruik voorzien:  een groot zwembad,(open tussen 1/06 en 30/09) 2 gloednieuwe tennisterreinen (met sleutel te bereiken), tafeltennis, diverse terreinen voor petanque, voetbalveldje in wit zand enz. Al deze gemeenschappelijke voorzieningen bevinden zich op 150 à 200 m van het huis. Je beschikt dus over een privé zwembad , aan de woning , daarbuiten kan je tevens gebruik maken van het gemeenschappelijk zwembad op het domein.

 

OMGEVING

In alle documentatie van de toeristische dienst van La Londe zal je de slogan “entre mer et nature” terugvinden.De ligging is eigenlijk niet beter samen te vatten.Het Domaine de Valcros ligt tegen de flanken van het Massif des Maures, een prachtig bosrijk gebied waar de wandelaar en mountainbiker ruimschoots aan zijn trekken komt. De wijnliefhebber zal de prachtige wijnen van La Londe leren ontdekken. Telkens U de heuvel afdaalt , zal U genieten van de rit door de wijngaarden van chateau Maravenne (overigens een absoluut aan te bevelen rode én rosé!) . Voor de zonneklopper zijn er de prachtige stranden van La Londe zelf op een 10 km van de Mas. De stranden hebben het Europees kenmerk van de 'Blauwe Vlag' voor het kwalitiet van het water .De Plage Péllégrin, even verderop richting Fort de Bregançon, is een echt pareltje met veel schaduw en groen. Een absolute must zijn de eilanden voor de kust van La Londe : Porquerolles, Port Cros en Ile de Levant. Paradijselijke stranden, magnifieke baaien en een wilde, ongerepte kust. Sensationeel om te ontdekken met de mountainbike of te voet ! De boot vertrekt 's morgens in de Port Miramar. Hier vindt ook de watersportliefhebber méér dan zijn gading. Er is zoveel te ontdekken en te bezoeken in de omgeving ! Het is onbegonnen werk dit hier te beschrijven. 

Voor een verdere verkenning van de omgeving vanachter uw PC stellen wij het volgende voor : de website van de toeristische dienst van La Londe (www.ot-lalondelesmaures.fr) is wellicht de meest volledige bron van informatie mbt de stad, zijn omgeving en zijn attracties.Verder kan U ook (gratis) Google Earth downloaden op uw PC, indien U nog niet zou beschikken over deze prima software? Fly naar “La Londe les Maures”. Rechts boven La Londe zie je het oranje bolletje dat als je het aanwijst met de muis de “Golf de Valcros” situeert : daar ligt het Domaine de Valcros met zijn golf waar ’s zomers bij watertekort in de bergen de everzwijnen komen grazen. Geef even in “La Londe les Maures, Mas de la Chesnaie” en Google Earth toont je waar de Mas ligt. Zoom dan even uit en ga naar de zee, klik de foto’s aan van de haven, de stranden enz. Vergeet niet ietwat naar rechts (richting Le Lavandou ) te gaan, in te zoomen en de foto’s van de stranden te bekijken. De wandelweg langs de stranden in de richting van Fort Brégançon (buitenverblijf van echtpaar Sarkozy-Bruni (!)) is onvoorstelbaar mooi.